fbpx

La jornada MUTARE, cultura i transformació social

 

  • La cultura transforma pel simple fet d’existir
  • La cultura transforma i crea persones més crítiques i societats més plurals
  • La cultura transforma i contribueix a generar desenvolupament econòmic
  • La cultura transforma i cohesiona la societat
  • La cultura transforma i ofereix respostes creatives als reptes de la societat d’avui en dia


El repte de MUTARE 

A partir d’aquests principis, identificar i consensuar els elements comuns que fan que un projecte cultural pugui ser considerat com a especialment transformador.

Et proposem una jornada de cultura i transformació social amb una conferència inaugural de prestigi internacional a càrrec de Pilar Velilla, de l’alcaldia de Medellín (Colòmbia) i una de les principals responsables de l’actual potencial cultural de la ciutat.

MUTARE INSPIRA

Quatre xerrades inspiradores a càrrec d’activistes culturals ens donaran la mida del poder transformador de la cultura en diferents àmbits: educació, sensibilització, emprenedoria i desenvolupament comunitari. Bibiana Ballbè ens ajudarà a extreure el millor de cada experiència.

MUTARE CONTRAST

Un espai de debat perquè especialistes de diferents àmbits reflexionin, contrastin, discuteixin… sobre com fer que la cultura tingui un paper central a les nostres vides. Experiències, marc teòric, elements culturals especialment transformadors… formaran part d’aquest debat participat per experts de la creació, l’educació i els àmbits digital i social, i moderat per Jordi Sellas.

WORKSHOP

I com que l’objectiu de MUTARE és co-crear un decàleg amb els factors culturals identificats com a especialment transformadors, tots els participants es posaran mans a l’obra. Mitjançant grups de treball dinamitzats, definirem el què, identificarem el qui, dibuixarem el com i esbrinarem el perquè dels projectes culturals que incideixen de forma especial a la societat.

I el resultat de tot plegat serà una proposta de decàleg amb els elements que hauria de tenir un projecte cultural per poder ser considerat que transforma especialment la societat.

A l’entorn de MUTARE. El Premi Lluís Carulla és un guardó d’emprenedoria cultural de la Fundació Carulla per detectar i fer viables projectes culturals transformadors: www.premilluiscarulla.cat.

Share This